• Introductie
  • Teak
  • Roestvrij Staal
  • Aluminium
  • Weefstoffen
  • Textilene bespanningen
  • Stoffen voor Kussens en Parasol
  • Keramisch
  • Gevlochten koord

Veelgestelde Vragen

Wij combineren materialen van de hoogste kwaliteit met superieur vakmanschap en design, met als resultaat dat ons merk wereldwijd bekend staat als het beste in buitenmeubilair. Wij hebben aan ons bekende assortiment teakhouten meubilair hedendaagse designs toegevoegd waarbij gebruik gemaakt wordt van:

• Roestvrij Staal

• Aluminium

• Textilene synthetisch materiaal

• Geweven synthetisch vezel

• Stoffen voor kussens en parasol

• Keramisch

• Gevlochten koord

Gelieve bovenstaande tabs te gebruiken om nadere informatie over eigenschappen en onderhoud van uw meubels te lezen.

Moeten meubels 's winters opgeslagen worden?

Nee, al onze teakhouten meubels kunnen het hele jaar onafgedekt buiten blijven. Als u uw meubels 's winters liever afdekt, klik dan en u ziet ons assortiment beschermhoezen.

Moet ik een voet gebruiken als ik een parasol in het gat van een eettafel wil zetten?

Ja, elke parasol moet om veiligheidsredenen in de daarvoor aanbevolen parasolvoet geplaatst worden. Wij leveren onze standaardparasolvoeten als u een parasol in een eettafel wilt plaatsen. Er is een vrijstaande voet verkrijgbaar voor het gebruik zonder tafel. Er zijn standaard voetplaten voor parasols verkrijgbaar als men een parasol in de Equinox Bistrotafels wil zetten.

Kunnen we elke stoel met elke tafel combineren?

Al onze stoelen en tafels zijn gemaakt conform een norm waarin de juiste afstand tussen de stoel en het tafelblad wordt voorgeschreven hetgeen ervoor zorgt dat u comfortabel zit tijdens het eten. U kunt met een gerust hart al onze stoelmodellen in combinatie met al onze tafels kopen, al naargelang het model dat uw voorkeur heeft en het aantal personen dat rond de tafel moet kunnen zitten.

Moeten jullie meubelen gemonteerd worden?

Sommige meubelstukken worden geheel gemonteerd geleverd, terwijl andere nog gedeeltelijk gemonteerd moeten worden. In dat geval zitten de montage-instructies in de doos. Uw dealer zou desgewenst de montage van uw meubelen voor u moeten kunnen regelen.

Zit er garantie op jullie meubelen?

Gelieve de gegevens van uw garantie te downloaden.

Waar kan ik de prijs vinden?

Bijgewerkte winkelprijzen kunt u het best aan uw dichtstbijzijnde leverancier vragen.

Op onze opruimingssite vindt u een aantal producten die uit de productie zijn genomen.

Teak

De Eigenschappen van teak

Teak is een hardhoutloofboom uit de hooglanden van Zuidoost-Azië en niet afkomstig uit tropische regenwouden. Teakhout heeft van nature een hoog oliegehalte waardoor het zowel duurzaam is als bestand tegen verrotting wanneer het aan extreme weersomstandigheden wordt blootgesteld. Dankzij deze speciale kwaliteiten geniet teakhout al verscheidene eeuwen lang de voorkeur voor scheepsdekken en de scheepsbouw. Dit is tevens de reden waarom het beschouwd wordt als de ideale houtsoort voor buitenmeubelen.

Waar komt het hout dat u gebruikt vandaan?

Wij vervaardigen ons houten meubilair uit teak (Tectona Grandis), dat wij halen uit de plantages in staatseigendom op het eiland Java.

Het verweringsproces

Onbehandeld teak zal in de open lucht op den duur verweren tot zilvergrijs. Hoe lang het duurt totdat deze kleurverandering optreedt hangt af van de mate van blootstelling aan verschillende klimaatomstandigheden.

Waarom hebben nieuwe teakhouten meubelen soms 'wilde' donkere of oranje strepen?

Deze tekeningen zijn volkomen normaal en zullen binnen enkele dagen verdwijnen na blootstelling aan het uv-spectrum in natuurlijk zonlicht. Deze tekeningen treden over het algemeen op na het kunstmatige droogproces dat wordt toegepast om het vochtgehalte van het hout te verminderen voordat het wordt verwerkt. Door dit proces wordt het optreden van scheurtjes in de meubelen, die het gevolg zijn van schommelingen in de temperatuur en de vochtigheidsgraad waar in de open lucht sprake van is, tot het minimum beperkt.

Waarom ontstaan er soms scheurtjes in mijn meubelen?

Teakhout is een natuurlijk materiaal en daardoor kunnen er in de eindnerf van de onderdelen, b.v. de poten en armleuningen, haarscheurtjes ontstaan en daarna weer verdwijnen onder invloed van weersveranderingen en de daaruit voortvloeiende verandering van het vochtgehalte van het hout. Zulke kleine scheurtjes zijn normaal, met name bij de zwaardere meubelstukken, en hebben geen nadelige invloed op de levensduur of bruikbaarheid van uw meubelen.

Barlow Tyrie Teak Stain Guard” vormt een onzichtbaar laagje om teak tegen alledaagse vlekken zoals boter, vet en rode wijn te beschermen, zodat het schoonmaken van ongelukjes een gemakkelijke taak is.
Met “ Barlow Tyrie Teak Color Guard” houdt u de goudbruine kleur van nieuw teak mooi omdat de UV remmers het natuurlijke vergrijzingsproces tegenhouden en de pigmentverhogers bijdragen tot het behoud van de natuurlijke teakhouten kleur.

Moet ik mijn teakhouten meubels met olie behandelen?

Een behandeling met olie of andere conserveermiddelen is niet nodig, want de levensduur van uw meubels wordt er niet door verlengd - het is zuiver cosmetisch. Het in de olie zetten van uw meubels raden wij af.

Roestvrij Staal

Wat zijn de eigenschappen van roestvrij staal?

Wij gebruiken twee kwaliteiten roestvrij staal; gradatie 316, algemeen bekend als 'marinegraad' en gradatie 304, die het meest gebruikt wordt bij tuinmeubels. Zowel 316 en 304 zijn duurzaam en geschikt voor gebruik in het binnenland terwijl 316 zeer geschikt is voor kust- en zeegebieden waar oxidatie mogelijk is.

Notabene: In kustgebieden met extreme vochtigheid vereisen onze producten van staal, gradatie 316, frequente reiniging en onderhoud. Houdt u er rekening mee dat al onze buitenmeubels, waaronder roestvrij staal, enig onderhoud vereisen. Roestvrijstalen producten zijn niet geschikt voor een omgeving binnenshuis als er chloor wordt gebruikt.

Nadere informatie is op aanvraag beschikbaar. Als u vragen of twijfels heeft over de gradatie die voor uw terrein het meest geschikt is, neem dan contact met uw leverancier of afdeling Klantenservice op.

How do I clean stainless steel?

Whilst 316 grade is highly resistant to corrosion it might still require some maintenance to preserve its finish, dependant on the environment. To maintain the finish of both 316 and 304 grades, we recommend you use “ Barlow Tyrie Stainless Steel Clean and Guard” , which cleans the stainless steel and leaves a fine layer of Teflon on the surface to help prevent the build up of contaminants.

Aluminium

Wat zijn de eigenschappen van aluminium?

Aluminium is lichtgewicht en daarom hebben wij het in ons assortiment opgenomen. Het aluminium dat wij gebruiken is 'Virgin Aluminium' wat inhoudt dat het niet uit afvalmateriaal is herwonnen en daarom sterker en duurzamer is. Het aluminium geven we een poedercoating om oxidatie te voorkomen zodat het jarenlang gebruikt kan worden.

Buiten kan zich op den duur op onbeschermde oppervlakken vuil verzamelen en wij adviseren u om dit met onze " Barlow Tyrie Aluminium Cleaner" te reinigen.

Weefstoffen

Zijn uw meubels met weefstoffen waterdicht?

Wij maken de stoffering van onze meubels van synthetisch vezel, dat erg sterk is, kleurvast en volledig zonlicht- en regenbestendig.

Gebruik onze " Barlow Tyrie Woven and Textilene Cleaner" om Textilene of gestoffeerde meubels schoon en goed te houden, want wij hebben dit product ontwikkeld om te voorkomen dat er na het schoonmaken lelijke restjes achterblijven.

 

Textilene

Wat zijn Textilene?

De bespanningen voor ons aluminium, roestvrijstalen en teakhouten meubilair maken we met deze speciale hoogwaardige merkproducten, geweven van polyester, niet-rekkend garen met PVC coating.

Hoe reinig ik textilene?

Gebruik onze " Barlow Tyrie Woven and Textilene Cleaner" om Textilene of gestoffeerde meubels schoon en goed te houden, want wij hebben dit product ontwikkeld om te voorkomen dat er na het schoonmaken lelijke restjes achterblijven.

Waarom zou men Textilene kiezen?

Het gebruik van deze stoffen maakt onze bespanningen zowel sterk en duurzaam als schimmelbestendig, vlamvertragend en ze vragen weinig onderhoud. Bij de vervaardiging van onze bespanningen wordt er sonisch gelast, waardoor het product er mooier uitziet dan door lijmen of naaien.

Stoffen voor Kussens en Parasol

Zijn uw stoffen waterdicht?

Wij vervaardigen waterdichte kussens met behulp van een stof die volledig waterdicht is en snel droogt. De rest van onze standaardkussens hebben een waterafstotende finish, maar zijn niet waterdicht en mogen niet in zware regen achtergelaten worden. Als kussens verzadigd zijn, plaats ze dan vervolgens op een rand en laat het water weglopen totdat ze volledig droog zijn. Sla kussens niet op wanneer ze nat zijn.

V77 Barrier Finish is nu "Rain" genoemd, de waterdichte stof door Sunbrella®, ze hebben gewoon een complete waterdichte backing toegepast op standaard stofkleuren.

NB:NB: De ademende sectie, met ritssluiting, is niet waterdicht
cushion

NB:NB: met gevouwen klep naar beneden, dit zal voorkomen dat het water insijpelt

 

Hoe maak ik kussens en parasols schoon?

Een van de beste manieren om onze stoffen er blijvend goet uit te laten zien en om diepe reiniging uit te stellen is het goed handhaven van de stoffen. Dit kan worden bereikt door gewoon het vuil weg te borstelen voordat het wordt ingebed in de stoffen, schoonvegen na morsen van vloeistoffen zodra zij zich voordoen of lokaal schoonmaken kort nadat vlekken optreden.

Voor het reinigen en onderhouden van uw kussens en parasols raden we aan dat u zeepwater gebruikt waarmee vuil, vet, olie en schimmel kan verwijderd worden. Na het reinigen adviseren wij het gebruik aan van Barlow Tyrie Fabric Weather Guard. Dit beschermt de stof tegen de gevolgen van het weer. Wij raden aan dat u de kussencover rond de kussens behoudt tijdens het reinigingsproces. We stellen voor dat u uw kussens schoonmaakt voordat u ze opslaat in een droge, goed geventileerde ruimte. Sla kussens niet op wanneer ze nat zijn. Kussens met een speciale bestelling hebben een levertijd van 6 weken. Vervangcovers zijn beschikbaar voor alle kussens.

Keramisch

De esthetische eigenschappen.

De zoektocht van Barlow Tyrie naar technologische en esthetische oplossingen voor keramische tegelproducten leidde ons naar een Italiaanse leverancier die aan onze kwaliteitseisen voldoet, zijn horizon in de ontwerpwereld wil verbreden en die werkt aan een nieuw concept op het gebied van keramische oppervlakken. De mooie, aantrekkelijke afwerking van het oppervlak vormt een ‘laag’ die bestand is tegen schokken, krassen, water- en olieafstotend is. Bovendien is deze laag bestand tegen zuren en uv-straling, waardoor de kleur niet zal vervagen. De materialen zijn natuurlijk en bevatten geen giftige substanties, daarnaast zijn ze eenvoudig te reinigen en hygiënisch omdat ze niet-absorberend zijn. Een nieuw concept voor oppervlakken met universele mogelijkheden en veelzijdigheid die waardevol is voor de bouw, architectuur- en binnenhuisarchitectuurbranche.

Hoe onderhoud ik keramische oppervlakken?

Keramiek is bestand tegen organische en anorganische oplosmiddelen, desinfecterende middelen en afwasmiddelen. Het kan eenvoudig worden gereinigd zonder dat de kenmerkende eigenschappen van het oppervlak worden aangetast. We raden aan om water met zeep te gebruiken om de esthetiek en technische prestaties van deze uitzonderlijke werkbladen te behouden. Het is in hoge mate kras-en slijtagebestendig. De eigenschappen van het keramiek blijven zelfs na vele malen reinigen onaangetast. Voor onze tafels gebruiken we roestvrij staal van ‘marinegraad’ 316 in combinatie met deze keramieke werkbladen. We combineren de beste materialen met een prachtig en comfortabel ontwerp.

Innovatie.

Platen die slechts 3 mm dik zijn worden gemaakt van porselein en geproduceerd met een innovatieve technologie. Het materiaal wordt samengeperst en in een elektrische oven verwarmd tot ongeveer 1220 °C om ervoor te zorgen dat het product egaal is. De platen die op deze manier worden geproduceerd, zijn helemaal vlak en kunnen later heel precies in het juiste formaat worden geknipt of gesneden.

Voor keramiek bieden wij een garantie van vijf jaar voor productiefouten. Verkeerd gebruik of schade vallen niet onder deze garantie.

Gevlochten koord

Onze Monterey Chair gebruikt 6.5mm round gevlochten koord, voor de zitting en rugleuning. Deze is gemaakt van garens: Textileen® en Diversatex® Olefin. Dit gekleurde koord 'bruin' is ideaal voor buitenproducten; licht in gewicht en met een perfecte afwerking en temperatuurbestendige kwaliteit. De stof is een robuuste niet-meerekkende geweven vorm van polyester met PVC-coating; het is bestendig tegen UV-stralen, vocht, schimmel en is daarnaast ook waterbestendig en vlamvertragend. Het koord staat in de branche bekend vanwege de duurzaamheid en kracht.

De zitting schoonmaken en onderhouden kan met Barlow Tyrie Woven en Textileen-reiniger®. We hebben dit product ontwikkeld om te voorkomen dat er vieze restanten achterblijven na het schoonmaken.

cord